Motorbanden

Motorbanden

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten motorbanden. Een chopper heeft andere motorbanden nodig dan een crossmotor en die heeft weer andere banden dan een zware toermotor. Indien men verkeerde banden monteert, kan een motor oncomfortabel rijden en meestald gevaarlijk zijn. De volgende typen banden zijn beschikbaar:

Gewone banden
Racebanden
Cross banden

Wat is het verschil tussen deze banden en welke heb je nodig?

Gewone motorbanden

Dit zijn de motorbanden die je gebruikt op de openbare weg. Ze geven een goede grip, zijn zuinig en gaan lang mee. Ook hebben ze een uitgebreid profiel wat ervoor zorgt dat ze op ieder soort oppervlak veilig moeten zijn.

Racebanden

Het zit anders bij racebanden. Deze motorbanden zijn vaak veel zachter dan gewone banden waardoor ze sneller slijten en hierdoor niet zo lang meegaan als de gewone versie. Ook is hun profiel een stuk minder maar door een hogere bandenspanning hebben ze nog steeds een goede grip op de weg. Een ander verschil met normale banden is dat ze niet met zuurstof maar met dry air of stikstof worden opgepompt. Dit gaat de warmte door frictie beter tegen waardoor motorbanden in dit opzicht beter zijn.

Cross banden

Bij cross banden zit het precies andersom dan de racebanden. Cross banden hebben een meer profiel dan gewone banden en kunnen door hun uitgebreider profiel beter grip zetten op de weg. Ook hebben deze een lagere bandenspanning wat hetzelfde effect geeft.

Geen producten gevonden. Klik hier om terug te keren naar de homepagina.