ZOEKEN NAAR VELGEN
Breedte
Hoogte
Inch
Weertype

Vier seizoenenbanden

vier seizoenenbanden verkrijgbaar bij Banden.eu

De vier seizoenenbanden, ook wel all weatherbanden of all-season banden genoemd zijn bij de meeste mensen niet zo bekend. De vier seizoenenbanden zijn ontwikkeld voor degene die het aanschaffen van winterbanden en zomerbanden te hoog vinden. Daarnaast worden zo ook gemaakt voor degene die niet heel veel kilometers per jaar maakt. de vier seizoenenbanden zijn het hele jaar door te gebruiken. De vier seizoenen banden bieden met hun profielopbouw op bijna alle weeromstandigheden goede rijgedrag. De band heeft eigenschappen van zowel de zomerband als winterband. Het is echter wel dat de band sneller slijt dan een zomerband en minder grip heeft dan een winterband. Voor mensen die het merendeel van hun kilometer binnen Nederland rijden, zijn de vier seizoenenbanden een geschikte keuze. Niet alle vier seizoenenbanden worden erkend als winterband. Degene die dat wel zijn. Hierbij moet je wel oppassen wanneer je naar het buitelnad gaat. Sommige land hebben een andere winterbanden wetgeving.

Banden.eu raadt je aan om altijd 4 vier seizoenenbanden van hetzelfde type aan te schaffen, om zo de eigenschappen van de vier seizoenenband optimaal te benutten. Pak je bijvoorbeeld 2 winterbanden en 2 vier seizoenen banden kan dit verschillen in grip opleveren. Dit kan ervoor zorgen dat je wegligging verradelijk kan uitpakken.

Voordelen

De vier seizoenenbanden hebben ook voordelen ten opzichte van andere banden. Anders zou het ontwikkelen van vier seizoenenbanden heel onnodig zijn geweest. In Nederland regent het regelmatig best flink. Dit kan er voor zorgen dat het wegdek erg glad wordt, door bladeren, modder of overtollig water. Omdat de vier seizoenen banden bijna voldoen aan winterbanden zijn ze zeer geschikt voor dit soort weeromstandigheden. Daarnaast schilt het ook geld en tijd. Je kunt de banden het hele jaar gebruiken en hoeft ze maar om de 1 tot 2 keer perjaar wisselen. Dit hangt af van het rijgedrag.

Een vierseizoenen band is niet altijd een winterband

Een ander aspect waar je op moet letten is dat vier seizoenen banden niet altijd erkend worden als een winterband. In een aantal europese landen is een winterband wetterlijk verplicht. Een vier seizoenenband kan dus bij een aantal van deze landen niet erkend worden als een winterband. Mocht je naar het buiteland gaan in de winter, kijk of het in dat land verplicht is. Als dit het geval is, is het verstandig om winterbanden aan te schaffen. Een winterband wordt makkelijk herkent aan het symbool aan de zijkant van de band. De symbool heeft een ijsberg met daarin een sneeuwvlokje. Dit wordt gezien als een winterband.