ZOEKEN NAAR VELGEN
Breedte
Hoogte
Inch
Weertype

Runflat banden

Runflat banden verkrijgbaar bij Banden.eu

Runflat banden niet een heel bekende bandensoort maar toch worden ze steeds meer gezien bij wat duurdere klassement auto's zoals, Audi, Mercedes en BMW. De auto's zijn uitgerust met runflat banden. Het zegt het al, je kunt nog met de runflat banden rijden wanneer ze lek zijn. Het kan altijd het geval zijn dat je over iets scherps rijd zoals een spijker en daardoor raakt je band lek. Een Runflat band maakt het mogelijk om door te rijden zonder dat je hiervan veel voelt. Je zou met deze lekke band ongeveer 80 km mee kunnen rijden. Dan zou je veilig kunnen stoppen of naar een garage kunnen rijden.

Zelf ondersteunende band

Er zijn meerdere soorten runflat banden. De Bekendste runflat band is toch wel de zelf ondersteunende band. De zelf ondersteunende band heeft verstevigde wangen. Met de wangen van de band, daarmee worden de zijkanten bedoeld. In deze wangen van de band zit een speciale constructie gebouwd. Hierdoor kan de band voor een tijdje rusten op de wangen van de band. Dankzij de wangen kun je de auto veilig langs de kant of naar een garage brengen. Door de wangen zou je met aangepaste snelheid tot zo'n 80 km kunnen doorrijden. Dankzij deze band blijft de velg helemaal intact.

Bandenspanning systeem

Als je plotseling een lekke band krijgt met runflat banden, merk je daar als bestuurder niet heel veel van. Dit komt dankzij de constructie van de band, daarmee kun je gewoon doorrijden en in de meeste gevallen heb je het als bestuurder niet door. De auto geeft een melding wanneer de band geen spanning meer heeft. De auto's zijn dan speciaal gemaakt voor runflat banden. Wanner je bandenspanning veranderd of wegvalt geeft het bandenspanning systeem dit aan. Via het dashboard krijg je het signaal en zo weet je dat goed moet opletten omdat je band slap of lek is. Zorg erdan voor dat je met aangepaste snelheid rijdt en de auto veilig probeerd te plaatsen.

Binnenring

Er is nog een ander soort runflat band, een voorbeeld hiervan is het PAX systeem van michelin. Bij dit systeem wordt er een binnenring in de band gemonteerd. Wanneer de druk in de band wegvalt en er geen lucht meer in zit. Dan blijf je doorrijden op de binnenring. Volgens michelin zelf is het comfort en de grip beter met een binnenring tegenover de constructie met de versterkte wangen. Met een binnenring constructie heb je ook een bandenspanning systeem nodig. Anders zou je niet weten wanneer de band geen druk meer heeft. Twee totaal verschillende constructies met beide hetzelfde resultaat en doel, het beschermen van velgen, auto en veiligheid.