ZOEKEN NAAR VELGEN
Breedte
Hoogte
Inch
Weertype

4x4/SUV banden

4x4/SUV banden verkrijgbaar bij Banden.eu

Bij de grotere auto's zijn de autobanden waarschijnlijk nog wel belangrijker dan bij andere auto's. Een 4x4/SUV bestuurder moet een keuze maken bij 4x4/SUV banden. Banden.eu lever verschillende soorten 4x4/SUV banden. Zo leveren we onder andere voor op verharde wegen en onverharde wegen banden. Het verschil tussen de 4x4/SUV banden vooral in het profiel van de band. Het profiel zorgt voor grip op bepaalde wegen. Wanneer je met 4x4/SUV banden voor verharde wegen de onverharde weg opgaat zal je minder grip hebben dan met 4x4/SUV banden die speciaal voor onderharde wegen dienen.

De radiale constructie in de 4x4/SUV banden zorgen voor optimale wegligging en maximale grip. Als je op onverharde wegen gaat rijden is het verstandig om de druk in de band te verlagen. Hierdoor wordt het loopvlak van de band vergroot. Doordat je een groter loopvlak creeert krijg je meer grip op onverharde wegen. De radiale band is van zichzelf al wat zwakker dan de overige banden. Om dit te verhelpen zijn er staalgordels geplaatst in de lengterichting van de band. Daarmee wordt de band een stuk steviger.

Verschillende bandenprofielen

Banden.eu heeft verschillende soorten 4x4/SUV banden. Hieronder staan ze vermeld met de bijbehorende eigenschap van de 4x4/SUV band.

100% wegprofiel, Deze 4x4/SUV banden zijn speciaal ontwikkeld voor degene die op normale wegen rijdt. De banden leveren weinig grip op onverharde wegen en zijn dan ook bedoeld op verharde wegen voor optimale wegligging en grip.

60% wegprofiel en 40% terreinprofiel. Deze 4x4/SUV banden zijn voor degene die meestal op de verharde weg bevind. Maar zo nu en dan toch over onverhard terrein rijdt.  Ze leveren dan op beide wegen genoeg grip om veilig over deze wegen te rijden.

30% wegprofiel en 70% terreinprofiel.  Ze worden ook wel 4x4/SUV banden met MUD-profiel genoemd. Deze banden zijn geschikt om in modder te rijden. Met deze banden is het bijvoorbeeld ideaal om iemand uit de modder te slepen. Ze leveren daarnaast ook zeer goede grip op in de sneeuw. Daarbij moet wel gezegd worden dat dit geen erkend winterband is.

100% terreinprofiel. De 4x4/SUV banden met een 100% terreinprofiel zullen maximaal grip leveren op onverharde wegen. Op een verharde weg heeft dit band echter zijn nadelen. Rijdt je toch verharde wegen met deze banden, dan is het verstandig om je snelheid zo aan te passen dat dit veilig verloopt