ZOEKEN NAAR VELGEN
Breedte
Hoogte
Inch
Weertype

Autobanden

verschillende soorten banden in het assortiment van Banden.eu

Banden.eu biedt een groot assortiment autobanden. Daarnaast zijn ze bij Banden.eu zeer voordelig aangeboden. In het ruime assortiment bieden we zomerbanden, winterbanden, all weatherbanden / all seasonbanden / vier seizoenenbanden, runflat banden en 4x4/SUV banden. Zo heeft Banden.eu voor iedereen wel de juiste band. Het bestellen van een band is bovendien zeer eenvoudig. Aan de linkerzijde kun je zoeken naar banden, dit doe je heel gemakkelijk door de bandenmaat in te voeren. De breedte, hoogte en inch maat. Vervolgens kun je nog kiezen voor welk weertype de band moet zijn en klikt vervolgens op zoeken. Alle banden in de gekozen bandenmaat worden vervolgens op de pagina getoond.

Zoals hierboven al vermeld wordt, bieden we veel verschillende autobanden. Maar hoe weet je nou welke band je moet kiezen? Dat is afhankelijk aan de aantal kilometers die je per jaar rijd. Rijd je in een jaartijd veel kilometers, dan is het verstandig om zomerbanden en winterbanden aan te schaffen. De banden kun je 2 keer perjaar wissen om ervoor te zorgen dat je zuinig en veilig rijdt. Rijd je wat minder kilometers in een jaartijd, dan zou je ervoor kunnen kiezen om all weatherbanden / all seasonbanden / vier seizoenenbanden aan te schaffen. Het idee van deze banden is dat je op 2 vlakken wat inlevert. Daarnaast zijn er ook nog runflat banden, deze zijn alleen geschikt voor wat duurdere klassen auto's zoals BMW en Mercedes. Er zijn ook 4x4 banden en de SUV banden dit spreekt voor zich. Ze zijn voor waten grotere auto's zoals, Jeeps, Landrovers en offroad auto's.
 

Zomerbanden

Het begrip zomerbanden is de laatste paar jaren pas onstaan. Het waren voorheen gewoon banden. Tegenwoordig worden ze steeds vaker zomerbanden genoemd. Dat komt omdat ze de banden steeds verder doorontwikkeld zijn voor in de zomermaanden. De zomerbanden zijn verbeterd om in de zomer optimaal te presteren. De zomerband heeft een compound van hard rubber. Doordat de zomerband hard rubber gebruikt slijt de banden minder snel op normale wegen in de zomermaanden. De band is bovendien instaat om tegen flinke regenbui te kunnen. Door het profiel van de zomerbanden is het instaat om meer als genoeg water aftevoeren om veilig in regen te kunnen rijden.
 

Winterbanden

Winterbanden is begrip dat steeds meer aan het groeien is. Voorheen stonden winterbanden ook wel bekend als sneeuwbanden. In Nederland waren al enige tijd winterbanden, maar werden vele male minder in gebruik genomen als tegenwoordig. De winterbanden waren bekend als dure en hardslijtende banden. Natuurlijk slijten de banden nog steeds. Maar ze slijten lang niet meer zo snel als voorheen. Ze slijten nauwelijks op gladwegdek. Met sneeuw zorgen de winterbanden juist voor maximale grip. In de sneeuw rijden met winterbanden is veel comfortabeler en veiliger dan zomerbanden. Winterbanden zijn daarintegen (nog) niet verplicht of opgenomen in een wet. In een aantal andere landen binnen Europa is dat wel het geval. Zo ben je al snel aansprakelijk bij het niet gebruiken van winterbanden tijdens winterse omstandigheden. Een aantal landen waar winterbanden verplicht zijn, Duitsland, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk en Zweden. Bij een aantal landen zijn winterbanden verplicht als dit wordt aangegeven bij een bord.
 

Runflat banden

Runflat banden is een begrip dat voor vele wellicht onbekend is. Niet geheel onverwachts want de wat duurdere banden zie nog niet heel veel. Op het moment worden de runflat vanden alleen gebruikt bij de duurde klasse auto's zoals BMW en Mercedes. Het speciale van een Runflat banden is dat je met een slappe of lekke band gewoon door kunt rijden. Door een speciale constructie in de band kun je nog zo'n 80 kilometer rijden met een aangepaste snelheid. Dit geeft je de kans om de auto veilig langs de kant te zetten of veilig naar een garage te rijden. Bovendien neemt de kans op schade aan velgen en auto aanzienlijk af.
 

Vier seizoenenbanden

Vier seizoenenbanden zijn banden die zowel geschikt zijn in de zomermaanden als in de wintermaanden. De banden zijn zo ontwikkeld om in beide omstandigheden goed te funtioneren. Zo kan de vier seizoenenband tegen een kleine hoeveelheid sneeuw en slijt minder snel als een winterband in de zomer. Het enige nadeel van vierseizoenenbanden is dat het een compromis is. Dit komt omdat je op beide vlakken wat inleverd. Een winterband functioneert beter in de winter en zomerband in de zomer. Maak je met je auto niet heel veel kilometers dan zou vierseizoenen banden geschikt zijn.